söndag 22 mars 2009

Citrusmarmelad


Underbart god citrusmarmelad med smak av vanilj:
ca 600 g citrusfrukter (apelsiner, citron el clementiner - blanda gärna)
Tvätta, skrubba frukterna noga i varmt vatten. Skala av det gula ytskiktet m potatisskalare och skär skalet i tunna strimlor.
Dela frukterna och skär dem i tunna skivor. Lägg skal och fruktkött i en rymlig kastrull.
Tillsätt 4 dl vatten. Koka alltsammans cirka 30 minuter.
Tillsätt 500 gr syltsocker. Rör om och koka kraftigt, 5-10 minuter.
Smaksätt gärna med 1 msk vaniljsocker.
Häll upp marmeladen på varma rengjorda glasburkar.
Förvara marmedladen i kyl eller sval.
(jag tror att receptet ursprungligen kommer fr ICA-kuriren)

3 kommentarer:

  1. Den marmeladen skall jag absolut prova, ser väldigt, väldigt, gott ut.
    Tack för det receptet.
    Gokram Åsa

    SvaraRadera
  2. Visst är den god!!
    kram Caroline

    SvaraRadera
  3. Så god din marmelad ser ut
    i den fina burken!Marmelad
    är gott på en rostad macka
    med ost,tack för detta fina recept!

    Kram Maria

    SvaraRadera