lördag 31 januari 2009

Kiwi-lime marmelad



Från Allt om mat:
1 Lime
4 Kiwi
2,5 dl syltsocker

* Tvätta limefrukten noga. Skiva den tunt och skär skivorna i fyra delar.
Skala kiwifrukterna och skär dem i små bitar.
* Lägg frukten i en kastrull och tillsätt sockret. Låt koka upp och låt sedan koka på mellanvärme utan lock i cirka 30 minuter. Rör om då och då. Häll upp på burk. (räckte till en mindre burk)

5 kommentarer:

  1. Mmm, älskar gott knäckebröd! Och det här var nytt för mig, så det ska jag leta upp. Har nu letat upp återförsäljare i min stad. Och marmeladen ska jag också prova. Har en paket med syltsocker som bara står och väntar på att få komma till användning.

    Har du Allt om Mat? Kan i så fall rekommendera fikonmarmeladen som var i julnumret. Jättegod och jättelätt att göra. Bra kombination tycker jag:-)

    SvaraRadera
  2. Men halloj!!! Sitter här o skrattar. Du är ju helt amazing!! 4 bloggar, jisses säger jag bara. Och nu kommer du m en recept blogg jag som ska börja banta - i morron igen - patetiskt va!! Men det finns ju helger o då får man ju festa till. Har frossat i en massa vitlöks mat idag. Tog m jätte härlig vitlök fr Provence. Ser mycket framemot Leilas tidning. Hon är så urhärlig! Ser så glad o härlig ut att man blir lycklig bara att se henne. När hon sen sprutar ur sig en massa läckerheter är det ju bara guuuld!
    All lycka med 4:an, här har du en trogen läsare.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. ojjj vad mycket gott, detta blir en av mina favvosar,mmmmm! Hur får du till den fina texten på din header samt rubriker??superfint!Kram Jenny

    SvaraRadera
  4. Hej !!

    Nu hittade jag ju en jättefin blogg till hos dig, så gott allting ser ut, mums !
    Jag älskar att baka, underbar avkoppling.
    Jag länkar från mig, om det är ok ?
    Kramar Åsa

    SvaraRadera
  5. Mmm,låter som en god marmelad
    det där,tack för receptet!Så fin blogg du har!

    Kram Maria

    SvaraRadera