söndag 25 januari 2009

Pepparkaksrutor


200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
6 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 175 grader, rör smör och socker pösigt. Rör ner ett ägg i taget, tillsätt gräddfilen.Blanda de torra ingredienserna och tillsätt detta i smeten.Häll smeten i en långpanna klädd m bakplåtspapper.
Grädda på andra falsen nedifrån ca 30 min.

Glasyr:
250 gr Philadelphiaost
100 gr rumsvarmt smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Rörs samman och breds över den kalla kakan.Garnera med 2 dl frysta lingon.

Skär i bitar och servera eller frys in (i frysen är det bättre om man väntar med att garnera lingon till de ska serveras).

3 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Fick tipset på jobbet idag att du hade startat skafferi. Var tvungen att kika in! Kul och mycket gott finns det här också och jag kan tänka mig att du snart fyller på med mer!

    Hälsningar Marie-Louise

    SvaraRadera
  2. (tiden verkar ju inte stämma här riktigt 09.24 nej snarare 18.24)

    SvaraRadera
  3. Hejsan

    Har idag bakat efter ditt recept, mycket gott blev det!

    Mvh Malin

    SvaraRadera