torsdag 2 juli 2009



Snabbt, enkelt, gott är kladdkaka.
Serveras med glass, grädde eller vaniljkesella.
I dessa jordgubbstider har jag jordgubbar till allt - frukost, lunch, middag och förståss som dessert - behåller alltid det gröna på när jag serverar - festligare så!
Här är receptet:
100 gr smör smältes på låg värme.
2 ägg vispas med 3 dl socker (pösigt) tillsätt smöret.
Blanda:
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
0,5 krm salt
rör blandningen försiktigt i äggsmeten.
Smöra o bröa m kokos en rund form med löstagbar kant.
Grädda 20 minuter i 200 grader.
När kakan kallnat - pudra m florsocker och lägg på bär!

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset till ett bak! Blir imorgon!
    Ja, härligt med det gröna kvar på gubbarna...då får man ju ta dem med fingrarna....
    Hälsningar
    Carin

    SvaraRadera
  2. Ljuvligt !!!!!
    Ha en bra vecka !
    Kramar till dig.
    Åsa

    SvaraRadera