onsdag 13 juli 2011
Favoritkaka sommaren 2011
Seg underbar kaka. Recept från Allt om Mat av Elisabeth Johansson
150 gr rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
rabarber eller vinbär eller andra bär som gärna bryter det söta i kakan
1 tsk Maizena
* Sätt ugnen på 175 grader
* Blanda smör, socker, ägg med elvisp
* Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten
* Bred ut smeten i en smord form (jag bröar gärna med kokos)
* Blanda bär eller rabarber med 2 msk socker o maizenastärkelse
* Fördela bären över smeten
* Grädda mitt i ugnen ca 1 timme
Kakan är minst lika god dagen därpå.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar