onsdag 13 juli 2011

Bästa potatissalladen

Recept troligen fr Allt om Mat (för 4 pers)

1 kg färskpotatis
1 äggula
2 tsk fransk senap
1 tsk vinäger
3 msk majsolja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 dl gräddfil
rödlök eller gräslök

* Skrapa o koka potatisen, låt svalna - dela i halvor om potatisen är stor
* Blanda äggula, senap o vinäger
* Tillsätt oljan lite i taget under kraftig omröring
* Pressa vitlöken o tillsätt den o salt
* Rör ner gräddfilen
* Blanda såsen försiktigt med potatisen och blanda med strimlad lök eller hackad gräslök

Favoritkaka sommaren 2011



Seg underbar kaka. Recept från Allt om Mat av Elisabeth Johansson

150 gr rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
rabarber eller vinbär eller andra bär som gärna bryter det söta i kakan
1 tsk Maizena

* Sätt ugnen på 175 grader
* Blanda smör, socker, ägg med elvisp
* Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten
* Bred ut smeten i en smord form (jag bröar gärna med kokos)
* Blanda bär eller rabarber med 2 msk socker o maizenastärkelse
* Fördela bären över smeten
* Grädda mitt i ugnen ca 1 timme

Kakan är minst lika god dagen därpå.